Studio Kis - Kapsalon (in Vlissingen, Zeeland)

Nieuw bij Studio KIS is onze INFRAROOD SAUNA

De sauna kan als op zichzelfstaande behandeling geboekt worden, of in combinatie met massage en/of bodyscrub.

7 gezondheidsvoordelen van infraroodtherapie

Infraroodlicht is de natuurlijke warmte die de zon uitstraalt. Beeld uzelf in dat u de heerlijke zonnestralen op uw huid voelt op een zomerse dag. Zo voelt het om in een infraroodcabine te vertoeven. Deze aangename warmte verwarmt u van binnen uit. Maar wist u dat naast deze aangename warmte infraroodtherapie nog veel meer gezondheidsvoordelen kent? Lees hieronder over alle voordelen van onze infraroodcabine.

01. Ontgifting
Door te transpireren kan het lichaam op een natuurlijke manier genezen, gezond blijven en ontgiften. De ontgiftende werking van een infraroodcabine is 7 tot 10 keer sterker dan bij een klassieke sauna.

02. Pijnverzachting
Verzacht rug- of nekpijn en artritis met de therapeutische warmte van een infraroodcabine. Wetenschappers die Heat Responsive Pain – pijn die op warmte reageert – onderzoeken, hebben opmerkelijke therapeutische resultaten vastgesteld. Vooral bij lage rug- en bovenlichaam pijn werden positieve resultaten gemeten.

03. Gewichtsverlies
Uit onderzoek blijkt dat men tijdens een sessie van 30 minuten ruim 600 calorieën verbrandt. In een infraroodcabine probeert het lichaam zichzelf af te koelen en daardoor nemen het hartritme, het hartminuutvolume en de stofwisselingssnelheid aanzienlijk toe.

04. Lagere bloeddruk

Herhaalde infraroodbehandeling verbetert de verminderde bloedvatfuncties bij patiënten die last hebben van een hoge bloeddruk. Dat wijst erop dat infraroodtherapie preventief kan werken voor arteriosclerose (slagaderverharding).

05. Verbeterde bloeddoorstroming
Spieren verwarmen met behulp van infrarood verhoogt de bloeddoorstroming alsof u aan sport doet. Ook de verhoogde lichaamstemperatuur vertaalt zich in een betere doorstroming. De verhoogde perifere circulatie zorgt voor voldoende bloedtransport om ontstekingen tegen te gaan, pijn te verzachten en het genezingsproces te versnellen.

06. Zuivering van de huid
Verbeter uw huid door regelmatig in een infraroodcabine te gaan. Open wonden genezen sneller en vormen minder littekenweefsel. Infraroodwarmtetherapie helpt tegen acne, eczeem, psoriasis, brand- en snijwonden. Rimpels worden bovendien verminderd en de huid ziet er stralend, steviger en soepeler uit. Regelmatige infraroodwarmtetherapie kan onder de huid vastzittende cellulitis verminderen, littekens verbeteren en brandwonden beter doen genezen.

07. Ontspanning
Infraroodcabines staan garant voor heerlijk ontspannen.

Meest gestelde vragen;

Pijnvermindering in spieren en gewrichten

 • Ontspanning
 • Ontgifting van het lichaam
 • Goed voor het hart
 • Een betere bloedsomloop
 • Het verbranden van calorieen

Positieve uitwerking op:

 • Reuma
 • Artrose
 • Artritis
 • Fibromyalgie
 • Sportblessures
 • Chronische darmklachten

Infraroodstraling is een vorm van licht die warmte transporteert. Een goed voorbeeld hiervan is de warmte die van de zon komt. U voelt het direct als er een wolk voor de zon verschijnt; het voelt meteen kouder omdat u dan de warmte mist die wordt overgebracht door de infraroodstraling. Infraroodstraling is voor ons onzichtbaar. Alleen met infrarood camera’s is dit licht wel te zien. Ze noemen deze camera’s niet voor niets warmtecamera’s, want infraroodstraling transporteert immers warmte. Deze warmte dringt door in ons lichaam en warmt ons op.

Infraroodstraling bestaat uit drie verschillende soorten die ieder op een unieke wijze doordringen in onze huid. Deze soorten straling heten korte golf (IR-A), midden golf (IR-B) en lange golf (IR-C) infraroodstraling. In onderstaande afbeelding ziet u waar deze zich bevinden in het lichtspectrum. Hoe dichter de straling bij het zichtbaar licht komt, hoe korter de golflengte wordt en hoe krachtiger de straling is. Korte golf infraroodstraling is dus het meest krachtige en dringt daarom het diepste door in de huid. Deze straling dringt zelfs zo ver door dat het onze spieren en gewrichten opwarmt. Iedere vorm infraroodstraling heeft een andere uitwerking op ons lichaam.

IR-A

De korte golf straling met een golflengte van 760 tot 1400 nm is de krachtigste van de drie. Deze straling dringt diep door tot in de spieren en gewrichten en zorgt voor opwarming, ontspanning en pijnverlichting. Deze straling wordt veel gebruikt door mensen met pijnklachten in spieren of gewrichten (bijvoorbeeld de rug), sportblessures of chronische aandoeningen zoals reuma, artrose, artritis en fibromyalgie. Alleen full-spectrum stralers beschikken over deze straling.

IR-B

Midden golf straling met een golflengte van 1400 tot 3000 nm ; dringt door tot in de bovenste lederhuid. Dit is goed voor de bloedcirculatie, transpireren en het ontgiften van het lichaam.

IR-C

Lange golf straling met een golflengte van 3000 tot 10.000 nm; dringt alleen door tot in de bovenste laag van de huid: de opperhuid. Deze straling is goed voor de huid, zorgt mede voor een goede doorbloeding en een verhoogde transpiratie, maar wordt voornamelijk gebruikt ter ontspanning. Deze straling wordt gegeven door keramische stralers, carbon panelen en magnesiumoxide stralers (ook wel incoloy genoemd).

Een Full Spectrum straler is een kortegolf straler. ... Een vuistregel is dat full spectrum stralers een therapeutisch karakter hebben. Deze straling dringt dieper door in de huid en geeft een indringende warmte. Gezien de hoge intensiteit van full spectrum stralers zijn deze regelbaar in sterkte.

Hoewel er slechts weinig onderzoek verricht werd, blijkt uit de reactie van mensen met fibromyalgie, dat het regelmatig gebruik van een infraroodcabine de pijn verlicht en de spieren en gewrichten versoepelt zodat bewegen minder pijn doet.

Infraroodsauna’s kunnen een waardevolle rol vervullen door hun infraroodstraling. Deze onschadelijke straling dringt diep door in de spieren en gewrichten en zorgt dat het gebied verwarmd wordt en de doorbloeding wordt verbeterd. Het resultaat? Een aanzienlijke vermindering van uw pijnklachten.

Bij behandeling van fibromyalgie met infraroodstraling adviseren wij om driemaal per week gebruik te maken van uw infraroodsauna. Als u echter acuut last heeft, wordt dagelijks gebruik geadviseerd. Daarnaast is het belangrijk om de sessies geleidelijk op te bouwen. Start met sessies van 15 minuten.

Doordat infraroodstraling de doorbloeding verbetert, is dit goed voor uw huid. Nieuwe cellen kunnen sneller en beter worden opgebouwd en oude cellen worden sneller afgevoerd, wanneer de doorbloeding verbetert. Doordat cellen sneller worden opgebouwd, herstelt u ook sneller van wondjes of beschadigingen aan de huid

In Japan en China heeft infraroodtherapie zijn nut bewezen bij de behandeling van astma, bronchitis, verkoudheid, griep en sinusitis omdat het ontstekingen en zwellingen vermindert. Het regelmatig gebruik van de infraroodcabine door diabetici (type2) verbetert hun algemeen welbevinden.

Leven met chronische pijn is geen pretje, en vaak leiden reumatische aandoeningen ook tot mentale klachten. Een regelmatig bezoek aan een infrarood sauna kan hierbij helpen. De warmte verlicht niet alleen de pijn, maar helpt je hele lijf ontspannen

Heeft u last van psoriasis, eczeem of huiduitslag? Dan kunnen enkele sessies in de infraroodcabine u wellicht helpen. De warmte doet uw bloedvaten uitzetten, uw hart sneller pompen en trekt het bloed naar de huid. Zo krijgt u een veel betere doorbloeding met zuurstofrijk bloed.

Infrarood helpt niet bij skeletreuma, zoals osteoporose. Ook wie lijdt aan pijn in de lage onderrug of bekken, zoals bij een hernia of ischias kan beter niet voor infrarood kiezen, tenzij in een liggend model. In onze infraroodsauna kunt u liggen op u zij.

In principe mag u dagelijks gebruik maken van uw infrarood sauna. Wij adviseren u wel de eerste vier weken maximaal twee maal per week gebruikt te maken van uw sauna. Zo kan uw lichaam wennen aan deze warmtesessies.

De verkrampte spieren in de rug versoepelen en de gewrichten doorbloeden beter. Infraroodlampen zijn dus ideaal voor verkrampte en pijnlijke rugspieren, maar ook voor gewrichtspijnen, artrose en reumatische klachten. Zeker als u deze behandeling in combinatie met massage neemt.

Aangezien je in een infraroodsauna twee tot drie keer harder zweet, zijn de gevolgen voor het verhoogde calorieverbruik indrukwekkend. Bij een infrarood saunasessie van een half uur kun je 900 tot 2.400 calorieën verbranden.

Normaal gezien moet je na een sauna een koude douche nemen, na een infrarood sauna is dat juist uit den boze, omdat dan de spieren een te groot verschil ondergaan van heel warm naar heel koud. Dus moet je met lauw warm water afspoelen.

De maximum temperatuur verschilt per cabine, maar vaak stapt u een cabine in bij een temperatuur van ongeveer 35 á 40 graden. Als u eenmaal binnen bent, loopt de temperatuur nog eens op tot een maximum van ongeveer 65 graden. De meest gekozen temperatuur in de sauna is 55 graden.


Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag 8:30 - 17:00
Woensdag 8:30 - 17:00
Donderdag 8:30 - 17:00
Vrijdag 8:30 - 17:00
Zaterdag 8:30 - 17:00
Zondag Gesloten
StudioKis Instagram Facebook
Coosje Buskenstraat 149, 4381 LD, Vlissingen, Zeeland
Telefoon:

0118 - 419 233